TP-F6-TP AHK by Great z0r

Get your trial key

Live community: https://discord.gg/s39XdMV

​New user ? Check guides​ or ask the discord bot
 

A new patch is out. Please wait for a bot update. No ETA

cyp123
MODERATOR
Joined: 12/26/2015 - 19:41
Wed, 07/04/2018 - 10:04 #1

Hello. 
Our beloved Helper and Beta users Tuhwin and z0r have graced us with AHK script to pause the bot after Rift Guardian has been murdered so we can teleport out without chasing down stragglers.
This cuts down on the bot going murder-spree after Rift Guardian when it is unable to teleport due to threats.

NB! This has not been tested on all classes. I have so far done tests on my VSSWINTA script Crusader. Classes who do not have any defensive bubble/skill that keeps them from dying should use Homing Pads  or just risk it. Even classes that do have the bubble like crusader or monk can benefit from the shoulders, but it's all optional and it's up to community to test and find out what is the best way.
NB! This script does only few things. After Warden has been killed off it has a slight delay to pick up keys. After that it presses F6, slight delay and then teleports out. If at any time it gets interrupted then it will continue as normally and teleports if it can. If not - kills everything in sight until bloodlust subsides.
This script absolutely can and should be used on rifts and 1R2GR mode aswell! This does not affect our Greater Rifts.

Setup guide:

Download Autohotkey if running .ahk
1) Download the proper version of your choice.
2) Place anywhere
3) Setup keybinds in game (or edit the .ahk and change keybinds to match what you have in-game)
Force Move - Z
Force Stand Still - X
Teleport - T
Condemn set to hotbar number 4 (other classes will have to figure out IF there is any skill that cancels teleport. Set it to 4)
Generator on Left Mouse Button (Other classes with channeled generator can't use it on Left Mouse Button. Crashes the game)
*Generator skill is something that is free to cast and produces resources for you. Crusader example: Slash, Justice, Smite, Punish.

4) Run the file or .exe
????
5) Profit.

Updated on 25.10.2018

z0r 2.0: Doesn't require deletion of log files (although optionally recommended), does not need to be monitored. You can close and start Rosbot to your hearts content. (Removed)
z0r 2.1: Added a Sleep function immediately after RG death to have keys drop and be lootable by bot. This should prevent bot from "skipping keys".
z0r experimental: Agressive timers to reduce fails. Bind Force Stand Still to P or edit AHK script and select keybind of your choice. (Removed)
z0r 4.5.2 BETA: Reworked the Teleportation to save time on average and to cut down on otherwise producing unfavourable results. Read the included readme in download section.
Tips: Cache legendary items if using Master profile.
Or edit AHK and set waiting for items pause bit longer (500ms-1000ms longer). (Removed)
Tuhz0r 4.5.6: Tuhwin reworked almost the whole script. Even amount of teleports. Does not get stuck in town anymore. Tighter teleport and rechecks if we have teleported. Disables Condemn and LMB so bot can't cancel teleport. Big ups for Tuhwin/Iro.
Tuhz0r 4.5.7 BETA: Now disables 1-4 keys after RG has been eliminated.

All work and intellectual property comes from z0r & Tuhwin/Iro. So when you are in Discord - send him a hearty thanks for the good work he has done for community. 

z0r
DONATOR
Joined: 10/01/2014 - 19:02
Wed, 07/04/2018 - 10:13

It was a nice collaberation. Thanks Cyp.


Flowie
DONATOR
Joined: 09/26/2014 - 15:57
Thu, 07/05/2018 - 03:12

And again (same as on discord) thx for your work z0r and cyp!

Used it for a run of 12 hours - no problem so far!


FeelMyHits
Joined: 10/26/2016 - 13:15
Thu, 07/05/2018 - 09:00

when it is unable to teleport due to threats

What does this mean ? I've never experienced such an issue .. ? If threats stands for mobs being alive, bot will kill try to kill 'em all and repeat teleporting function.


blueray_master
Joined: 12/22/2015 - 01:59
Thu, 07/05/2018 - 14:18

What this script does is monitor the logs to detect the end of the rift. At the end of a normal rift, it paues the bot (F6), waits  teleports (pressing t), waits, then unpauses the bot (F6). Because the bot is paused, it won't go and try to kill nearby mobs. If this fails (because a mob attack interrupted the teleport), then the bot resumes and you get the old behavior (chase down and kill all the nearby mobs, then teleport)

 


cyp123
MODERATOR
Joined: 12/26/2015 - 19:41
Sun, 07/08/2018 - 23:08 (Reply to #4)

FeelMyHits -
This cuts down on the bot going murder-spree after Rift Guardian when it is unable to teleport due to threats.

Kinda obvious if you read the full sentence.


Need fast help? Join us in ros-bot discord channel
Please select appropriate #support channel and type ?helpme

bumcello
Joined: 02/19/2018 - 07:48
Mon, 07/09/2018 - 03:23

Hello,
Thx for the script.

I've updated my post, because since i've replicate my profil, i've good résult now. So yes if u read this, go try the script!!!


cyp123
MODERATOR
Joined: 12/26/2015 - 19:41
Mon, 07/09/2018 - 06:35

Make sure the script was actually running. F7 stops it so it's easy to stop it and forget about it.
Also. Using vsswinta? Check changelog. MP has rift only script.

But im seeing gains. I hear so do the others. Pure T13 gave me gains of roughly 2.5gph.
Running 104s im seeing gains of roughly 0.7gph which is huge boost.

For failed runs: replicate your master profile. Use new one. Delete old one.


Need fast help? Join us in ros-bot discord channel
Please select appropriate #support channel and type ?helpme

lexluger34
DONATOR
Joined: 10/31/2015 - 03:30
Thu, 07/12/2018 - 12:49

check mark


bumcello
Joined: 02/19/2018 - 07:48
Fri, 07/13/2018 - 05:06

U are maybe a little asshole like u say. Because in the first edition of zor script, with 'optional' - delete the log
But if u re read this guide with update, where u can read u need to delete log?


cyp123
MODERATOR
Joined: 12/26/2015 - 19:41
Fri, 07/13/2018 - 05:34 (Reply to #9)

Normal people can understand, but I don't know what to do about it so *you* can understand.

Those who don't - they are left writing comments about a version that is days old and not available to download anymore.

As it was obviously explained before.
3) Optional - delete logs
4) Start bot
5) Start script.

How *you* messed up the order as a normal user? You obviously can read, yes? Of course not. That is why there is a new version that aims to make it even easier for you as following simple steps is hard. :)

Now i'm not hating on you, but just wondering how you failed to RTFM.

Enjoy!


Need fast help? Join us in ros-bot discord channel
Please select appropriate #support channel and type ?helpme

lexluger34
DONATOR
Joined: 10/31/2015 - 03:30
Fri, 07/13/2018 - 08:31 (Reply to #11)

My bad cyp my dumbass had the old version like a fucking noob troll I deleted it and follow directions like a normal person. its working now Sorry >_>


lexluger34
DONATOR
Joined: 10/31/2015 - 03:30
Fri, 07/13/2018 - 08:36 (Reply to #10)

dont worry about it bruh its all good :D


juninh01
Joined: 09/05/2016 - 11:06
Thu, 07/19/2018 - 08:19

Hi, im getting an error would like to know if somebody can help me. After killing Rg and bot pause it, skills keep getting pressed  


nrnoble
MODERATOR
Joined: 02/13/2015 - 04:36
Sat, 07/21/2018 - 07:44 (Reply to #4)

What does this mean ? I've never experienced such an issue .. ? If threats stands for mobs being alive, bot will kill try to kill 'em all and repeat teleporting function.


What fequently happens is that after the RG has been killed, the bot will chase down a nearby mob, that leads into another mob, then another, and so on. Imagine killing the RG on map that is 90% unexplored, thus bot is lured into fighting mobs for several more minutes. I have seen this happen several times.

Some gamers won't care if their bot spends the extra time, but in end game botting, most gamers are botting for the GR keys, and its a waste of time killing mobs that result very XP and loot that not worth picking up.


sillygummiebear
Joined: 08/26/2017 - 18:51
Tue, 07/24/2018 - 16:58

Can we add spending para into main stat while in town?  :D


-SGB

sillygummiebear
Joined: 08/26/2017 - 18:51
Wed, 07/25/2018 - 01:51

added: new line 3)  #IfWinActive, Diablo III


-SGB

RazielSR
DONATOR
Joined: 02/12/2015 - 09:56
Mon, 08/06/2018 - 12:15

Hi guys. I have 1 master profile for crusader. 1st I stack 10 pools next run great rifts. Shall I go out from script after stacking pools? Or I can start it and it will work permanent..


cyp123
MODERATOR
Joined: 12/26/2015 - 19:41
Tue, 08/07/2018 - 23:17

You can leave it open if you like.


Need fast help? Join us in ros-bot discord channel
Please select appropriate #support channel and type ?helpme

eymen876
Joined: 12/26/2017 - 09:56
Thu, 08/09/2018 - 18:15

Great work , didn't tried yet but I have confusion after reading topic and got some questions
1- )  Why you holding '' Versions up to 2.xx '' if you have   
'' Versions past 4.xx ''  ?

2- ) Which one should people download and use ?  You need to tell or remove one 

3- ) Most people know how AHK works , but do we need to press a botton for start it or don't need ?

4- ) For wearing Homing Pads in Crusader you need to remove '' Warzechian Armguards ( which is gives great movement speed in the rift ) so that's a quite problem for rift but if you don't use it and can AHK press F6 when Akarat's Champion left 2 second left and tryies to TP town then , on half duration mobs will prevent doing it end up being dead. So what happen AHK does when dead ?

5- ) I'm sure casual people didn't understand why we need that , I would like keyfarm with crusader but i can't . You need to explain in topic like our friend '' nrnoble ''

'' What fequently happens is that after the RG has been killed, the bot will chase down a nearby mob, that leads into another mob, then another, and so on. Imagine killing the RG on map that is 90% unexplored, thus bot is lured into fighting mobs for several more minutes. I have seen this happen several times.

Some gamers won't care if their bot spends the extra time, but in end game botting, most gamers are botting for the GR keys, and its a waste of time killing mobs that result very XP and loot that not worth picking up. ''

Answer : Almost %70 of time I also saw several times , spending 4 min + for that problem and endup being failed run cause of runtimeout .

Why we need that AHK scprt for people don't know / understand ?
Going town takes some time , at the end as result of doing  4-5 less rifts per/hr , and if you think like 100 hours of botting,  That means 450 less rifts and that's quite lot

 


cyp123
MODERATOR
Joined: 12/26/2015 - 19:41
Thu, 08/09/2018 - 22:23

2) You can use and download whichever you want. It has changelog on what is added
3) Why would I add a special disclaimer on a button that does not exist and is not needed? Makes little sense to confuse users
4) You don't *need* to wear Homing Pads and it's not crusader specific. Clearly explained. It helps out.
5) At no point has this been forced to use on "casual" players. If you don't know why you need it - don't use it. Simple as that.
It is an optional third party tool.

It would seem you are making issues where there are none as these .ahk tools like CubeConverter, Paraspender, MysticManager are all 100% optional. Free to use and at no point are they needed to run RosBot properly.

If you want to maximise the effectivness of your botting experience they are available.

If a casual botter doesnt see a problem - he/she wont even bother using it and that is fine. z0r made it on my request, Tuhwin did a lot of work on later versions and I decided to share it with the community.

At no point will I plan to market/beg or convince anyone to use it and that is overarching subtext of your critique.


Need fast help? Join us in ros-bot discord channel
Please select appropriate #support channel and type ?helpme

ek250013
Joined: 11/21/2015 - 14:39
Sun, 08/12/2018 - 10:43

IM SOOOO CON FUSE wat shoud I does ?


FuckTheTurd
Joined: 05/08/2017 - 22:00
Sat, 09/08/2018 - 12:16

it doesnt do anything for me ..... 
1.downloded
2.placed anywhere i wanted to 
3.bindings are T for teleport and X for stand still
4.running the file always (really ???? )
5.cant profit at all 


cyp123
MODERATOR
Joined: 12/26/2015 - 19:41
Sat, 09/08/2018 - 15:20 (Reply to #23)

What can't you profit at? It works in rifts only.


Need fast help? Join us in ros-bot discord channel
Please select appropriate #support channel and type ?helpme

KarlEdwards
Joined: 09/02/2018 - 11:44
Wed, 09/19/2018 - 01:34

What changed in version "tuhz0r_v4.5.6.ahk" ? It gives me a popup window after some time...<.<


cyp123
MODERATOR
Joined: 12/26/2015 - 19:41
Wed, 09/19/2018 - 01:41

What does the popup window say?
Tuhwin tightened timers. Fixed the pause in town. Even amount of pauses.
Disables LMB and Condemn casting.

Condemn needs to be on number 4. Generator on LMB.
It's in beta atm, but I'll do a proper listing with instructions later


Need fast help? Join us in ros-bot discord channel
Please select appropriate #support channel and type ?helpme

KarlEdwards
Joined: 09/02/2018 - 11:44
Wed, 09/19/2018 - 06:28 (Reply to #26)

The popup says how often the script paused etc...I guess it's a debugging thing


cyp123
MODERATOR
Joined: 12/26/2015 - 19:41
Wed, 09/19/2018 - 12:00 (Reply to #27)

It would pop up if you edited the AHK where Tuhwin has commented the lines. As in - you manually manipulated it to receive the debugging popup.
Updated the description and setting up guide.


Need fast help? Join us in ros-bot discord channel
Please select appropriate #support channel and type ?helpme

KarlEdwards
Joined: 09/02/2018 - 11:44
Thu, 09/20/2018 - 02:26

I guess here is something wrong, after click continue it rubberbanding at one place in town...used the .exe of 4.5.6

Pausing the bot and starting it doesn't fix the problem


cyp123
MODERATOR
Joined: 12/26/2015 - 19:41
Thu, 09/20/2018 - 02:36

Umm. Do you have some program that also uses hotkeys or something?
that is caused by something interfering you.

No idea what exactly. Used .exe yesterday - no issues. mostly running .ahk so i can edit it to my will tho


Need fast help? Join us in ros-bot discord channel
Please select appropriate #support channel and type ?helpme

KarlEdwards
Joined: 09/02/2018 - 11:44
Thu, 09/20/2018 - 03:05

No I don't use any other program


cyp123
MODERATOR
Joined: 12/26/2015 - 19:41
Thu, 09/20/2018 - 04:01

Well, it's not AHK itself. You have something running in the background/starting at windows startup.
You are the only one reporting the popup so it would make sense to assume that it's a localized behavior


Need fast help? Join us in ros-bot discord channel
Please select appropriate #support channel and type ?helpme

lro
MODERATOR
Joined: 01/24/2018 - 12:04
Thu, 09/20/2018 - 11:36

I'll take a look at this, KarlEdwards. Since I'm disabling some keys bot may wanna use (before it ends up being fully paused) there's a chance that bot goes crazy and spams them as much as it can, and that this then trigger a warning popup. It may be possible to just increase the limit of HotKeysPerInterval to suppress this warning. I've seen similar things happen in other ahks I made for work-related stuff but for me the f6tpf6 ahk has not yet triggered any warnings like this, but I can see it being possible in the case bot goes crazy and keeps spamming keys, whether you are in rift or in town.

Edit: If anyone get this warning popup, please make note of the number of Hotkeys mentioned and post here. 71 for example in the screenshot from KarlEdwards.
For anyone using the ahk and not the exe, try adding #MaxHotkeysPerInterval 200 somewhere in the top of the script.


Need fast help? Join us in ros-bot discord channel

Kataklysm
Joined: 11/20/2017 - 15:50
Thu, 09/20/2018 - 16:26

@KarlEdwards, do you have any keyboard software installed,, something like razer synapse or whatever ?


lro
MODERATOR
Joined: 01/24/2018 - 12:04
Mon, 10/22/2018 - 14:36

I'll add some info here regarding this error where HotKeysPerInterval 71 (or 201 if you changed it to 200 and it still happens).

t may still happen even if you raise the limit to 200. But if it fails with 200 limit, then the reason is simply that the bot has bugged out and is spamming all/most skills non-stop, even in town. With or without the ahk, bot will create fails in that state, and fail simple tasks like identifying or salvaging properly. Even if you F7 once, you'll quickly notice bot spams skills even tho overlay is gone and bot GUI is back up on screen, which require a full restart of bot app to resolve.

TL;DR
Bot crapped out. Need full app restart. The AHK stopped it (by way of ahk error message stealing focus from game) from continuing whatever sequence you had selected where it would just create a lot of fails anyhow.


Need fast help? Join us in ros-bot discord channel

zengkai
Joined: 11/19/2018 - 03:34
Wed, 12/05/2018 - 08:57

有没有大佬翻译成中文!


CrusBot
Joined: 10/09/2018 - 05:50
Thu, 12/06/2018 - 16:50

Which settings are working for you if you using a VM? For me it missing rift keys a lot...<.<


cyp123
MODERATOR
Joined: 12/26/2015 - 19:41
Thu, 12/06/2018 - 21:42

Add more time for it to loot.
Edit the AHK.


Need fast help? Join us in ros-bot discord channel
Please select appropriate #support channel and type ?helpme

Advertisements

Advertisements